-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:14929 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيا پيوند اعضا منع شرعي ندارد؟ ممكن است كسي كه به او عضو پيوندي داده ميشود، فرد جاني و گناهكاري از كار در آيد. تكليف چيست؟

پيوند اعضا اشكال ندارد. اگر دهنده عضو زنده باشد و دادن عضو براي وي ضرر نداشته باشد، دادن عضوي براي پيوند به بدن ديگري جايز است. اگر عضوي را كه براي پيوند لازم است، از ميّت مسلمان بخواهند قطع كنند، در صورتي كه حفظ جان مسلماني، بر پيوند عضو مورد نظر (از اعضاي ميت) متوقف باشد و تهيه عضو مورد نياز از بدن غير مسلمان ممكن نباشد، قطع عضو از ميت و پيوند آن به شخص ديگر اشكال ندارد.(1)

اگر فرد پيوند داده شده، جاني و گناهكار از آب در آيد، به صاحب قبلي عضو ضرري متوجه نميشود و گناهي براي او نيست.

همچنان كه اگر عضو مورد نظر پس از پيوند درد بيايد، دردش را شخص پذيرنده احساس ميكند. آثار گناه و جنايت عضو را نيز كسي متحمل ميشود كه به هنگام جنايت و گناه صاحب آن عضو ميباشد. كننده كار خوب و بد، روح انسان است و اعضاي بدن ابزار روحند، از اين رو حركت دست به فرمان فردي است كه دست جزء بدن او است. دستي كه از فردي به ديگري پيوند زده شده، زماني به فرمان فرد اوّل بوده امّا فعلاً به فرمان شخص دوم ميباشد كه دست به بدن او پيوند زده شده است. از اين رو هر فردي با اين دست هر كاري كرده باشد، نتيجه كارش را خواهد ديد و دست فقط ابزار او بوده است.

همان گونه كه كانون آلام و دردها، همچنين آرامشها و راحتيها روح آدمي است و جسم ابزاري بيش نيست، و اگر بدن مردهاي را قطعه قطعه كنند، هيچ گونه دردي احساس نميكند، در قيامت پاداش و كيفر به روح ميرسد و بدن ابزار است.(2)

پي نوشتها:

1. آيت اللَّه فاضل لنكراني، استفتائات، ج 1، ص 602، سؤال 2129 و 2130؛ آيت اللَّه مكارم، استفتائات، ج 2، ص 604، سؤال 1739؛ آيت اللَّه خامنهاي، استفتائات، ص 28، سؤال 1292.

2. آيت اللَّه ناصر مكارم شيرازي، معاد و جهان پس از مرگ، ص 330.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.